Gradinita Particulara Iasi

Gradinita cu Program Prelungit Iasi

Gradinita-Particulara Iasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Gradinita Particulara Iasi: Gradinita cu Program Prelungit Iasi.

Despre Noi


Gradinita privata cu program prelungit Iasi

  Gradinita Afterschool Iasi cu program prelungit este locul sigur si sanatos pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor din punct de vedere fizic, psihic, emotional si spiritual. Activitatea instructiv-educationala respecta programa nationala, iar oferta educationala include o serie de activitati optionale.

gradinita cu program prelungit iasi

Gradinita noastra asigura un ambient stimulativ si confera jocului adevarata dimensiune exploratorie atat de necesara actului educational, potrivit varstelor prescolare. Educatoarele-spiriduse, super-calificate, cred intr-o abordare flexibila a educatiei si se adapteaza cerintelor dumneavoastra personale, sprijinind participarea si integrarea armonioasa a oricarui copil in gradinita.

gradinita cu program prelungit iasi

  Plecand de la premisa ca startul in viata oricarui om este cel mai important, Gradinita Kitty abordeaza fiecare copil ca pe o entitate unica si complexa iar cadoul minunat pe care ni-l daruieste viata, copilaria, este pe deplin pretuit in toate aspectele lui.

Ofera educationala
Grupa Mica 3-4 ani
  Grupa mica de la Gradinita Kitty este asemeni unui taram de poveste in care copiii sunt formati, pregatiti pentru a pasi siguri prin necunoscut, este un loc plin de voie buna, in care se experimenteaza lucruri noi. Aici, micutii vor descoperi ca invatarea este amuzanta, construind in acelasi timp relatii solide cu ceilalti copii si cu educatorii. Fiind prima treapta in cunoastere, la grupa mica pornim de la convingerea ca investitia in copiii nostri inseamna investitia in viitorul nostru. De aceea, activitatea desfasurata, va urmari formarea personalitatii copiilor, atat sub aspectul dezvoltarii fizice armonioase, cat si al stimularii inteligentei si creativitatii acestora, al educatiei estetice si moral-civice, al socializarii, potrivit particularitatilor varstei, precum si pregatirea adecvata pentru o mai buna integrare in etapele urmatoare ale prescolaritatii.

Grupa Mijlocie 4-5 ani
  Nivelul de varsta 4-5 ani presupune achizitionarea si consolidarea unor deprinderi si priceperi cu scopul de a facilita socializarea copiilor si integrarea lor in alte medii decat familia. Prin urmare, la grupa mijlocie se pune accentul pe verbalizarea starilor emotionale si stabilirea unui limbaj corect din punct de vedere fonetic si gramatical. Atat la nivel al gandirii logice, dar si la nivel estetic si creativ, este varsta cu achizitii deosebite care contureaza profilul prescolarului mare.
  La acest nivel de varsta, apare interesul copiilor pentru a clasifica mediul si lumea si dorinta copilului de aventura, de explorare in afara familiei si a salii de grupa, ceea ce ii permite stabilirea primara a contactelor sociale (inca nu se joaca impreuna cu ceilalti, mai degraba alaturi de ceilalti).
  La Gradinita Kitty din Iasi, programul educational are rolul de a provoca toti copiii, oferindu-le oportunitatea de a-si descoperi propria personalitate si unicitate. Impreuna exploram lumea si interactionam cu diverse medii si culturi, invatand sa ne adaptam acestora. Prin intermediul activitatilor desfasurate, cream conexiuni intre experientele de la gradinita si informatiile pe care copiii le primesc din mediul inconjurator. Pentru a intelege procesul prin care universul functioneaza, copiii interactioneaza cu un volum mare de informatii, pe care trebuie sa invete sa le puna in practica.

Grupa Mare 5-6 ani
  In aceasta etapa copilul din Grupa Mare se afla intr-un stadiu preoperational, cand inteligenta creste odata cu folosirea simbolurilor, memoria si imaginatia se dezvolta in stricta legatura cu limbajul si folosirea acestuia.   Prescolarul de grupa mare vorbeste cursiv, iar exprimarea gramaticala este din ce in ce mai corecta.
  Copilul de grupa mare iti dezvolta simtul moralitatii si devine preocupat de aplicarea regulilor, atragand atentia celor din jur atunci cand nu le respecta. Este capabil sa se puna in locul altei persoane pentru a intelege perspectiva ei, ceea ce il ajuta sa devina empatic. E inca posesiv cu lucrurile sale, desi ii place sa faca schimburi. Tipul fundamental de activitate este jocul care se desfasoara pe baza de reguli si are obiectiv final.

  • Educarea limbajului
  • Activitati matematice
  • Activitati de cunoastere a mediului
  • Educatie pentru societate
  • Activitati artistico-plastice
  • Activitati practice
  • Educatie fizica
  • Educatie muzicala

Limba engleza
  Cel mai potrivit moment pentru ca un copil sa-si insuseasca o limba straina este in primii sase ani de viata. Atunci invata cel mai usor, spontan, firesc, prin joaca.
  Un copil poate participa de 2-3 ori pe saptamana la activitati de predare/invatare a limbii engleze in cadrul carora se face o activare a vocabularului, familiarizarea cu sunetele, corectarea pronuntiei de catre un specialist.   Invatarea insa se face prin repetitii nenumarate, in urma stimularii diferentiate care sa conduca la formarea categoriilor si fixarea automatismelor.
  Cunoasterea si utilizarea mai multor limbi creste nivelul de inteligenta al unui individ. Limba straina are un efect profund asupra creierului, imbunatatind abilitatile cognitive care nu au legatura cu zona lingvistica. Limba noua forteaza creierul sa rezolve un conflict intern, oferind mintii o activitate care ii dezvolta capacitatile cognitive.

Dans
  Dansul este o forma de activitate fizica si, ca orice alt tip de miscare, are o multime de beneficii, mai ales pentru cei mici. Dansul vine in sprijinul celor care doresc ca printr-o activitate sustinuta sa-si formeze un bagaj larg de deprinderi motrice specifice. Imbinand in mod placut munca si talentul, copiii au posibilitatea sa-si exprime in mod creator gratia, supletea, eleganta prin miscare, dans si spectacol.

Tenis de camp
  Tenisul este un sport complex, care presupune reflexe, viteza, forta, perspicacitate, indemanare, curaj, gratie si ritm. Tenisul solicita mult sfera neuropsihica, dezvoltand astfel atentia jucatorului, rezistenta sa la oboseala, perseverenta, analiza situatiilor si luarea deciziilor, precum si coordonarea vizual-motrica. Il poti practica la orice varsta, daca stai bine cu sanatatea.

Dezvoltare personala
RE-MIND CENTER, partener eductional al Gradinitei Kitty, a aparut din drag de cunoastere, din respect si pasiune pentru JOC sub toate ipostazele lui: forma de invatare, sursa de inspiratie, instrument de socializare, modalitate de exteriorizare a emotiilor.
RE-MIND CENTER organizeaza:

  • Cursuri MIND LAB pentru copii - la centru/in gradinite/scoli
  • Club de limba engleza conversationala prin joc
  • Club de stiinte RE-MIND CENTER
  • Speed Stacking Club - antrenament cu paharele sportive
  • Club de jocuri logice si de atentie

Ski
Gradinita cu program prelungit Kitty se afla intr-o stransa colaborare cu echipa de la Ski-Mania Iasi.

Consiliere
Ce inseamna psiholog bun pentru copii? Credem ca poate fi considerat un bun psiholog acela care reuseste sa rezolve/amelioreze problema pentru care l-a solicitat parintele. Oare acelasi psiholog e la fel de bun in toate consultatiile sale? In ceea ce-l priveste pe psiholog, acesta trebuie sa fie licentiat in psihologie si sa aiba formari ulterioare in psihoterapia copilului. Daca are si ceva experienta in lucrul cu copii, cu atat mai bine, dar si terapeutii incepatori, daca sunt deschisi sa invete, pot fi buni – mai ales ca ei au si foarte mult entuziasm (sa nu uitam ca si noi am fost odata incepatori).

Logopedie
Logopedia este ramura a defectologiei care se ocupa cu studiul defectelor de vorbire si al metodelor de inlaturare si de prevenire ale acestora.
Mergem la logoped in cazul in care sesizam ca este ceva in neregula cu limbajul copilului. Fara a avea cunostinte de specialitate, parintii observa cu usurinta anumite probleme cum ar fi:

  • - pronuntarea incorecta sau omiterea unuia sau a mai multor sunete
  • - vorbirea nazala, fonfanita
  • - articularea defectuoasa a cuvintelor
  • - repetarea sau prelungirea unor sunete, silabe sau cuvinte
  • - aparitia unor blocaje sau spasme la rostirea unor cuvinte
  • - vorbirea rapida
  • - vorbirea lenta
  • - pierderea vocii
  • - vocabular foarte redus (4-5 cuvinte)
  • - dificultati de scris si citit
  • - intarzieri in dezvoltatea vorbirii

Servicii

  • Grupa Mica 3-4 ani
  • Grupa Mijlocie 4-5 ani
  • Grupa Mare 5-6 ANI
  • Engleza
  • Dans
  • Tenis de camp
  • Dezvoltare personala
  • Ski
  • Consiliere
  • Logopedie

Program zilnic Grădinita Kitty

ORA
PROGRAM NORMAL    
PROGRAM PRELUNGIT    
07:00 - 08:00 Primirea copiilor Primirea copiilor
08:00 - 08:30 Jocuri şi activităţi liber alese Jocuri şi activităţi liber alese
08:30 - 09:00 Micul dejun Micul dejun
09:00 - 11:30 Activităţi pe domenii experiențiale
Jocuri și activități liber alese
Activităţi pe domenii experiențiale
Jocuri și activități liber alese
11:30 - 12:00 Jocuri și activități recreative Jocuri și activități recreative
12:30 - 13:00   Masa de prânz
13:30 - 15:30   Program de odihnă
15:30 - 16:00   Gustare
16:00 - 18:00   Jocuri de dezvoltare a aptitudinilor individuale
Activități recuperatorii pe domenii experiențale
18:00   Plecarea copiilor

Tarife
PROGRAM NORMAL - 07:00 – 12:00
- 550 lei/luna + 4 RON/ zi servirea mesei (micul dejun)

PROGRAM PRELUNGIT - 07:00 – 18:00
- 650 lei/luna + 14 RON/ zi servirea mesei (micul dejun, pranz, gustare)