Gradinita privata Iasi

Gradinita privata Iasi

Gradinita privata Iasi

Daca sunteti in Iasi si nu stiti unde sa va duceti copilul la gradinita noi va recomandam cea mai buna gradinita privata Iasi.

Inceputul gradinitei este unul dintre cele mai importante etape ale vietii copilului. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa decideti daca copilul dumneavoastra va fi pregatit din punct de vedere social, academic si fizic pentru a incepe scoala.

Gradinita privata Iasi - prima zi

Datele limita pentru scoala

Scolile din intreaga tara difera considerabil in datele limita pentru studentii care intra la gradinita, un factor care este sigur ca va provoca confuzie parintilor, in special celor care se muta dintr-un stat in altul sau care iau in considerare atat scoala privata, cat si cea publica. Copilul dvs. poate fi considerat gata intr-un stat sau tip de scoala, dar nu intr-un alt stat. In majoritatea statelor, un copil trebuie sa ajunga la varsta de 5 ani pentru scoala publica, dar data nasterii poate varia de la 1 iunie pana la 31 decembrie. Pentru a afla data limita in statul dvs., vizitati datele limita de gradinita pentru fiecare stat.

Experti precum Donna Adkins, profesor de gradinita din Arkansas si beneficiar al premiului "Arkansas Teacher of the Year" din 2004, sugereaza ca parintii privesc dincolo de varsta cronologica a copilului atunci cand il inscriu la gradinita. "Majoritatea baietilor ar trebui sa astepte sa intre in gradinita. Cu toate acestea, cativa dintre cei mai buni baieti pe care i-am invatat vreodata aveau zilele de nastere vara (ceea ce a facut ca ei sa fie mici cand au intrat la scoala) si inca este foarte bine sa mearga la scoala mult mai tarziu ".

De unde stiu daca copilul meu este gata?

Nu exista un singur indicator care sa determine daca copilul dvs. este pregatit pentru gradinita. Expertii sunt de acord ca dezvoltarea unui copil trebuie evaluata in mai multe domenii.

Unele districte scolare utilizeaza teste de evaluare pentru a determina disponibilitatea la gradinita. Copiilor li se adreseaza intrebari pentru a testa abilitatile lor cognitive. De asemenea, li se poate cere sa indeplineasca sarcini, cum ar fi desenarea si sortarea obiectelor. Expertii recomanda parintilor sa nu ia o decizie bazata in intregime pe rezultatele testelor, ci sa ia in considerare observatiile profesorilor, pediatrilor si parintilor.

Urmatoarea este o orientare care include o serie de factori sociali, academici si de dezvoltare care trebuie luati in considerare atunci cand decideti daca copilul dumneavoastra este gata sa intre in scoala:

Entuziasmul fata de invatare. Este dornic sa exploreze si sa descopere? E confortabil sa puna intrebari? El persista chiar si atunci cand o sarcina este dificila?

Aptitudini lingvistice. Va comunica nevoile? Exprima sentimentele in mod corespunzator?

Abilitatea de a asculta. Poate sa urmeze instructiuni simple? Este capabil sa asculte o intreaga poveste fara a intrerupe?

Dorinta de a fi independent. Se separa de parinti pentru ziua scolii? Incepe sa-si asume responsabilitatea pentru lucrurile personale? Poate sa urmeze sarcini simple in doua etape? Poate  sa utilizeze singur baia?

Abilitatea de a interactiona cu copiii si adultii. Este capabil sa impartaseasca, sa faca compromisuri, sa se transforme si sa rezolve problemele?

Competente puternice motorii fine. Este capabil sa tina si sa foloseasca un creion? Taiati cu foarfece? Poate  sa-si scrie numele?